داستان سَنپُرس
به روایت رضا فطرتی بنیانگذار سنپرس:
همه چی برمیگرده به سال 1391 زمانی که چیزی از پژوهش نمیدونستم و نمیخواستم پایاننامهام رو بدم بیرون برام بنویسن و از اونجایی که اساتید راهنما و مشاور مثل اکثر اساتید دیگه وقت کمک کردن به من رو نداشتن و از طرفی هم دوستی هم نداشتم که کمکم کنه یا حداقل یه راهنمایی کوچیک بکنه، مجبور شدم تمام کتابهای روش تحقیق، آمار استنباطی و… رو زیر و رو کنم! چند ماه صبح تا شب توی کتابخونه بودم تا بفهمم چطوری این پایاننامه رو میشه نوشت!
آخرش موفق شدم و پایاننامهام رو نوشتم!
بعد از انجام پایاننامهام بقیه همکلاسیهام و همچنین بچههای ترم پایینی جاهایی که توی پایاننامهشون به مشکل برمیخوردن میومدن پیش من تا کمکشون کنم!
هر روز واسه اینکه بتونم به دوستام کمک کنم مجبور میشدم اطلاعاتم رو بالاتر ببرم، اینجوری شد که من پژوهشگر شدم!
اما چی شد که سَنپرس به وجود اومد؟!
همیشه وقتی پژوهشهای بچهها رو بررسی میکردم به زوایه تاریکی برخوردم که کسی بهش توجهی نکرده بود و دقیقا باگ اصلی بیشتر پژوهشهاست!
اون باگ اصلی پرسشنامه بود!
چون مرجع معتبری برای پرسشنامه وجود نداشت، دانشجویان و پژوهشگران فایلهایی رو از اینترنت به صورت رایگان یا پولی دریافت میکردن! حتی ممکن بود از مرجعهای نسبتاً معتبری که اسم و رسمی داشتند تهیه کنند اما وقتی که دقت میکردم پرسشنامهها دارای مشکلات خیلی جدی و اساسی بود که امکان داشت کل پژوهش رو زیر سؤال ببره و دانشجو در جلسه دفاع با مشکل مواجه بشه، چند تا از رایجترین مشکلات پرسشنامهها عبارت بود از: اشکال در روش نمرهگذاری، عدم داشتن روایی و پایایی معتبر، عدم ذکر خرده مقیاسها و …
من برای بررسی هر پرسشنامه باید یک فرآیند پژوهشی جدا رو انجام میدادم که نسبت به اون پرسشنامه مطمئن بشم، از بررسی نسخه اصلی و لاتین پرسشنامه تا هنجاریابیهای داخلی!
بعد از مدتی یه تعداد مشخصی پرسشنامه داشتم که خیالم از معتبر بودنشون راحت بود و حتی خیلی از پژوهشگرا برای اینکه بدونن پرسشنامه مورد استفادهشون رو توی مجموعهام دارم تماس میگرفتند.
بعد از مدتی با خانم توکلی آشنا شدم که ایشون هم مثل من با این مسئله برخورد کرده بودند و برای انتخاب پرسشنامههاشون مثل من یه پروسه تحقیقاتی رو طی میکردن. بعد از مدتی این ایده به ذهنم رسید که ما میتونیم پرسشنامههای خودمون رو که خیالمون از معتبر بودنشون راحته رو، به صورت آنلاین در اختیار دانشجوها و اساتید قرار بدیم که نیاز نباشه با ما تماس بگیرند.
بررسیهای اولیه رو شروع کردم، تک تک پرسشنامههایی که توی اینترنت پیدا میشد رو تهیه کردم، در مرحله بعد باید میرفتم سراغ کتابها، از اونجایی که کتابها تعدادشون زیاد بود و بررسی کردنشون مشکل بود، از خانم توکلی خواستم کمکم کنند، و خوشبختانه با کمک خانم توکلی تمام کتابهایی که در مورد پرسشنامه بود رو ابتدا از کتابخونهها و اگر کتابخونهها نداشتند همشون رو خریداری کردیم، با بیش از چند هزار نسخه پرسشنامه مواجه شدیم که تعداد زیادیشون تکراری بود، خیلیهاشون روشهای نمرهگذاریشون متفاوت بود و کلی مشکل دیگه!
حالا وقت این بود که ما بشینیم تک تک روی پرسشنامهها به صورت تخصصی کار کنیم. نیروی جدید گرفتیم و شروع کردیم دونه به دونه بررسی کردن پرسشنامهها! هر پرسشنامه گاهی سه روز طول میکشید که اطلاعاتش رو بررسی کنیم تا مطمئن بشیم درست هست یا نه و اگر پرسشنامهای اطلاعاتش کامل نبود، دوباره باید یکی دو روز زمان میذاشتیم کاملش میکردیم! تا دو سال اینجوری زمان گذاشتیم و تونستیم 100 تا پرسشنامه معتبر داشته باشیم. وقتی پرسشنامههامون به صدتا رسید سایتمون رو یواش یواش راهاندازی کردیم و با نیروهای جدیدتر کارمون رو با قدرت جلو میبریم. شاید سرعتمون کمی پایین باشه، اما خیالمون راحته که پرسشنامههامون بهترین و معتبرترین نسخههایی هست که توی هیچ کتاب و سایتی نظیرش پیدا نمیشه.
تیم سَنپُرس
فاطمه اسماعیلی
. . .
مدیر فنی
- متخصص سئو
- طراح وب
معظمه منظری
. . .
کارشناس پژوهش
- پردازشگر اطلاعات
- ویراستار
اهداف سَنپُرس
ما که امروز به عنوان گروه توسعه سنجش سنپرس شناخته می شیم، تشکیل شدیم از تعدادی پژوهشگر جوان با انگیزه و پشتکاری که در زمینه سنجش و ابزار سنجش تخصص پیدا کردیم و میتونیم حرف جدی و جدیدی رو در زمینه سنجش داشته باشیم.
هدف ما ارائه معتبرترین و جدیدترین ابزارهای سنجش علوم انسانی و همچنین علوم پزشکی به جامعه علمی کشور از جمله اساتید، پژوهشگران و دانشجویان هست که با آسان سازی دسترسی و استفاده ازین ابزار سعی به دستیابی در این هدف دارد.
ما برای بهبود وضعیت علمی ابزارهای سنجش، ابزارهایی که خودمان گردآوری و بررسی کردیم را در قالب ورد و پی دی اف برای پژوهشگران کشور عزیزمان آناده کرده ایم.
سنپرس اولین و جامعترین پایگاه توسعه سنجش در ایران است که تمامی ابزارها و پرسشنامههای آن کاملا استاندارد و دارای پایایی و روایی کامل می باشند.